Diş
Beyazlatma

Turkish Wellness, Türkiye’de sağlık turizminin öncüsü…

Çocukluk  ve bebeklik döneminde dişlerin oluşumları sırasında meydana gelen yapısal bozukluklar, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler dişlerde renklenme yapabilir.

Dişlerde diş oluşumu sırasında oluşan yapısal bozukluklar dişin içine nüfuz edip ,fırçalama ile giderilmez.  Bunun  yanı sıra dişin dış yüzeyine  sigara, çay , kahve gibi gıdaların sebep olduğu dış renklenmelerde olabilir.

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu hususta uygun tedaviye hekimler karar vermektedir.

Diş beyazlatma yöntemleri ikiye ayrılır.

Hastane  ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen Power Bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.

Evde diş beyazlatma (Home Bleaching); ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanır. Günde 4-8 saat takılması gereklidir (renge ve jele bağlı olarak değişebilir).

Diş beyazlatma tedavisi her bireyde farklı sonuçlar verir. Diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir.

Bütün beyazlatma jelleri dişlerde az ya da çok hassasiyete sebep olur. Soğuk-sıcak içeceklere ve havaya karşı oluşan bu hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bu, uygulamanın normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımının kesilmesi gerekebilir. Hassasiyet durumunda, diş hekiminizin uygulayacağı florür ve size önereceği diş macunu veya kremleri bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Hassasiyeti azaltmak için bir diğer seçenek olarak içerisinde potasyum nitrat bulunduran diş macunları da kullanılabilir.

Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.